Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság kedden egyrészt döntött az afrikai alap létrehozásáról, másrészt a finanszírozásról született döntés, amelynek keretében 1,8 milliárd eurónyi forrást bocsátanak a szükséghelyzeti alap rendelkezésére az EU költségvetéséből illetve az Európai Fejlesztési Alapból. Ez még a tagállamoktól és más donoroktól  származó forrásokkal is kiegészül - derül ki az uniós testület közleményéből.

Az alap által nyújtott pénzügyi támogatás az irreguláris migráció kiváltó okainak és az Afrikában lakóhelyüket elhagyni kényszerülők helyzetének kezelésére, így a stabilitás megszilárdítására irányul. Az alap olyan tevékenységeket támogat, melyek a gazdaság fejlődéséhez, a migráció kezeléséhez, a helyi lakosságnak nyújtott alapvető ellátáshoz, az élelmezésbiztonság javításához, valamint a jobb kormányzáshoz és a fokozott biztonsághoz járulnak hozzá az érintett régiókban.

Az alap alapokmányát a tervek szerint az érintett afrikai országokkal a Vallettában novemberben rendezendő csúcstalálkozón írják alá. Az Európai Bizottság szándéka, hogy az aláírásához szükséges eljárások időben lezáruljanak.