A lengyelországi Siedlcében megnyílt az első üzlete az ország új kiskereskedelmi hálózatnak, a Vollmartnak - írta Business Insider Polska. Az áruházlánc trükkös neve ellenére (az amerikai Wallmartra hajaz, kiejtésük ugyanaz) hazai kézben van, alapítója az ismert üzletember Wiktor Sawosz. A céget az úgynevezett kemény diszkont kategóriába pozicionálják.

Sawosz szándékai szerint a lengyel piacon az ő vállalata lesz az, amely a legalacsonyabb költséggel működik, miközben csak jól megválogatott, összesen valamivel több mint nyolcezerféle árut kínál majd. Ezeket belföldről és külföldről szerzik be. Az üzletek végtelenül egyszerűek lesznek, a termékeket raklapról fogják árusítani és nem fognak reklámkiadványokra költeni. Az üzletember abban bízik, hogy boltja versenytársaikhoz képest legalább 20 százalékkal olcsóbbak lehetnek.

QP | Quality Placement

Joanna Bielecka, az új hálózat beszerzési menedzsere elmondta, hogy a Vollmart az 50 ezer lakosúnál nagyobb városokban, jól megközelíthető helyeken fog áruházakat nyitni Lengyelországban. Siedlcében, az első boltban 10 személy dolgozik, ehhez még a Vollmart nyolc embert alkalmaz a központban. A Vollmart hosszabb távon Lengyelország határain kívül is meg akarja vetni a lábát.