Szupergyors koronavírus-teszt a láthatáron

Már áprilisban megjelenthet a világpiacon egy új, 5-13 perc alatt eredményt hozó koronavírus-teszt.
Csernátony Csaba, 2020. március 28. szombat, 15:10
Fotó: Getty Images

Rendkívül kicsi, ezért bárhol használható és nagyon gyors koronavírustesztet fejlesztett ki az amerikai Abbott Laboratories - írja az Index a Bloombergre hivatkozva.

Az újfajta teszt akár 5 percen belül megállapíthatja valaki fertőzöttségét, a lassabb, alaposabb üzemmódban is mindössze 13 perc kell a vizsgálathoz.

Az Abbott Laboratories az amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszerfelügyeletettől (FDA) kapott - a koronavírustesztek hiánya miatt több más céghez hasonlóan - különengedélyt az eszköz forgalomba állítására. Az Abbott a bejelentése szerint április 1-től akár napi 50 ezer darabot is képesek lesz gyártani belőle.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Borisz1106, 2020.03.28 18:10

Ez remek! Kár, hogy a tesztek magukban sz@rt sem érnek, sőt inkább károsak. Miért károsak? Mert a negatív letesztelt delikvenseknek hamis biztonságérzetet adnak. Pár hete az összes média arról áradozott - még itt is hivatkozott rá pár ember -, hogy a 3300 fős olasz kisváros -Vo 'Euganeo - minden lakosát letesztelték és ezzel sikerült megállítani a kór terjedését! Persze nem ezzel, hanem azzal, hogy a várost a hadsereg 2 hétre lezárta, a betegeket meg izolálták a városon belül, és a szigorú karantént itt tényleg sikerült fenntartani. Március 14-től nem volt új fertőzés, a karantént feloldották. Hurrá!

Aztán március 20-tól ismét el kezdett terjedni a kór! 160.000 USD-t basztak el a semmire. Gratula!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html