Szupermacska egy luxusautó áráért

A világ legdrágább egyedi tenyésztésű macskája 22 ezer dollárba kerül alapáron, amiért már Mercedest is kaphatna a vevő.
Komócsin Sándor, 2007. november 8. csütörtök, 09:54
Fotó:

Aki azt hitte, hogy csak a kutyabarátok tudnak minden ésszerű határon túl drága fajtákért lelkesedni, az tévedett. Idén a hibrid macska az igazi karácsonyi ajándék, azon belül is az Ashera fajta, amelyet egy afrikai, egy ázsiai cica és a házi macska keverésével hoztak létre. Ezt az állatot olyanoknak szánják, akiknél a pénz nem jelent akadályt, ha valamit meg akarnak szerezni. A titkos mixelési módszerrel és aránnyal "készülő" macska - amely egyébként úgy néz ki mint egy minileopárt, súlya 15 kiló - 22 ezer dollárba kerül, plusz 6000-ret kell fizetni azért, hogy fél éven belül hozzájusson a vevő.

A megrendelés nyomán az Asherát egy szakember házhoz szállítja - ez 1500 dollárba kerül -, aki gyorstalpaló képzést tart a boldog macskabarátnak az állat gondozásáról, etetéséről - ehhez cicakaját is adnak a kis kedvenc mellé. Az árban foglalt szolgáltatás, hogy az állatot minden szükséges védőoltással, macskajátékokkal ellátva és beültetett azonosító mikrochippel szállítják.

Akár a legdrágább sportautókét, az Ashera mennyiségét is korlátozzák: évente csak 50-et tenyésztenek belőle. Ez persze nem lesz elég az összes macskabolond kiszolgálására - ők más hibridekkel vigasztalódhatnak. A tenyésztők szerint minél drágább egy különleges állat, annál nagyobb rá a kereslet.

HOZZÁSZÓLÁSOK