Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

28 helyszínen telepítettek Horvátországban új forgalomellenőrző kamerákat, amelyek nem csak képrögzítésre, hanem sebességmérésre is alkalmasak - olvasható a portálon.

A horvát hatóságok elsődleges célja az új eszközökkel a nemzetközi forgalmat is bonyolító útvonalakon a közlekedésbiztonság növelése.

Az új eszközök közül kettőt már tavaly nyáron felszereltek, azok két hónap alatt jó 50 000 forgalmi szabálysértést rögzítettek, tehát naponta több mint 800-at. Ezt követően útvonalakon 17 százalékkal csökkent a halálos balesetek száma.

Az új telepítésű eszközökből a legtöbb, tíz darab Lika-Senj megyében található, mert itt haladnak át legfontosabb nemzetközi útvonalak, de Zadar, ©ibenik-Knin, Split-Dalmácia, Vukovar-Srijem, Brod-Posavina és Po¾ega-Slavonia területek útjain is vannak.

A sebességmérő kamerák más szabálysértések rögzítésére is alkalmasak, így detektálhatják a biztonsági öv használatának az elmulasztását, a kézből való mobiltelefon-használatot, a szabálytalan előzést és a záróvonal-átlépést.