Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A KSH a mezőgazdasági árak tavalyi alakulásáról tesz közzé holnap beszámolót. A Magyar Nemzeti Bank januári statisztikai mérlegének közlésével örvendezteti meg a nagyérdeműt, a legfontosabb, minden piaci szereplő által várt esemény azonban itthon az ÁKK hosszú idő után ismét megtartandó aukciója lesz. Az Államadósság Kezelő 2012/B jelű kötvényeket 10, a 2015/A jelű kötvényeket 5, s a 2019/A jelű kötvényeket szintén 5 milliárd forint értékben kínálja fel eladásra.

Az európai gazdaság állapota miatt is aggódhatunk. Délelőtt 11 kor lát napvilágot az euró zóna decemberi ipari termelésváltozásának mértéke. A Bloomberg konszenzusa szerint ez novemberhez képest 2,5 százalékos csökkenést mutat majd, novemberben 1,6 százalék volt a zsugorodás.

Az Egyesült Államokban a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma borzolja majd a befektetők idegeit, a várakozások szerint február első hetében ezek száma 610 ezerre növekedett, az előző heti 626 ezer után. A kiskereskedelmi értékesítések január havi változását is ezzel egy időben, magyar idő szerint fél háromkor közlik. Az előző havi 2,7 százalékos csökkenés után ezúttal 0,8 százalékos csökkenést vár a piac.