Támogatót kapott Orbán Brüsszellel szemben

Szolidaritását fejezte ki Magyarországgal csütörtökön Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetésben, és hangsúlyozta, hogy Magyarország megbüntetésének nincs semmi alapja - közölte a varsói külügyminisztérium.
Szász Péter, 2017. május 18. csütörtök, 19:13
Fotó: MTI/EPA

A tárca honlapján megjelent közlemény szerint Waszczykowski azzal kapcsolatban fejtette ki véleményét, hogy az Európai Parlament szerdán elfogadott határozatában az uniós szerződés 7-es cikke szerinti eljárás előkészítését kérte Magyarországgal szemben, ahol szerinte fennáll a "jogállamiság rendszerszintű fenyegetése".

Waszczykowski a telefonbeszélgetésben hangsúlyozta: az Európai Unió alapját képező értékeket és alapelveket meg kell őrizni, és garantálni kell. "Ugyanakkor nem kevésbé fontos az, hogy minden tagállamnak joga legyen a belpolitikában az állami szuverenitás elve szerint működni" - hangsúlyozta a lengyel külügyminiszter.

"Ma nem látok semmi okot arra, hogy Magyarországot megbüntessék" - szögezte le a közlemény szerint Waszczykowski.

A Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság párt európai parlamenti képviselői - akik az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójához tartoznak - szerdán a Magyarországra vonatkozó európai parlamenti határozat ellen voksoltak, ellenben az Európai Néppárthoz tartozó ellenzéki lengyel képviselők többsége megszavazta a határozatot. Az ellenzéki Lengyel Parasztpártnak ugyancsak az Európai Néppárthoz tartozó képviselői viszont tartózkodtak a szavazásnál. Marek Jurek, aki egy, a PiS-szel szövetséges jobboldali lengyel törpepárt képviseletében a lengyel kormánypárt EP-frakciójában foglal helyet, felszólalásában kiállt Magyarország mellett, és botrányosnak minősítette az EP határozatát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2017.05.19 16:52

ez az eges, nem a falab. a neppart egy szigoritott beadvanyt szavazott meg.

http://24.hu/kozelet/2017/05/17/betartottak-a-lengyel-neppartiak-orbannak/

egyesevel fel vannak sorolva a csunya soros, naci, fasiszta, komcsi meg a franc tudja meg hany jelzovel teleaggatott kepviselok, akik igazabol jobboldali partok kepviseloi, szerte europabol. szerintem orban nem tekintik jobboldalinak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html