Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fausta élete nagy részét szabadon kóborolva töltötte, három éve vitték egy vadvédelmi területre, hogy megmentsék. A Ngorongoro-kráterben bekövetkezett haláláról Freddy Manongi, a Ngorongorói területet felügyelő erdészeti hatóság vezetője közleményben számolt be - derül ki a portál szemléjéből.

"A feljegyzések azt mutatják, hogy Fausta hosszabb ideig élt, mint bármely rinocérosz a világon, a Ngorongorói területen szabadon kóborolva élte le életének több mint 54 évét, 2016-ban pedig az egyik vadvédelmi térségbe vitték" - olvasható a közleményben.

Az orrszavút először a Dar-es-Salaami Egyetem biológusai azonosították a Ngorongoro-kráter térségében 1965-ben, amikor három-négy éves lehetett. Az állat egészsége 2016-ben kezdett romlani, hiénák támadásaitól szenvedett sérüléseket, és megvakult, ezért vitték a vadvédelmi területre. Bár 57 évesen pusztult el, nem hozott világra egyetlen utódot sem életében.

A súlyosan veszélyeztetett faj egyedei 37-43 évet élnek vadon, fogságban akár 50 évig is elélhetnek.

A szélesszájú orrszavú Közép- és Dél-Afrikában, a Csád-tó és a Viktória-tó környékén őshonos. A 20. század utolsó harmadára állománya egész Afrikában megcsappant. Becslések szerint 2015-ben 5042 és 5455 egyed közt volt a keskenyszájú orrszarvúk populációja.