Tartós gazdasági növekedés várható Németországban

A feltörekvő gazdaságok növekedésének lelassulása ellenére mérsékelten, de tartósan bővül Németország hazai összterméke - áll a német pénzügyminisztérium pénteken közzétett havi jelentésében.
MTI-Eco, 2015. november 20. péntek, 12:19
Fotó: Reuters

A minisztérium szerint a rekordszintű foglalkoztatottság, az emelkedő bérek, az alacsony kamatok és az alacsony energiaárak következtében nő a vásárlóerő és a háztartások fogyasztása, és valamelyest a vállalatvezetők körében is javult a kilátások megítélése.

"A vállalatok működése és a fogyasztók szempontjából jók maradnak az általános feltételek, így valószínűleg folytatódik a gazdaság mérsékelt fellendülése" - írja a jelentés.

Kínában és más feltörekvő piacokon romlottak az exportlehetőségek, de ezt segített ellensúlyozni az erősebb amerikai és európai kereslet.

A német GDP növekedési üteme a harmadik negyedévben 0,3 százalékra lassult le az előző negyedévi 0,4 százalékról. A kormány előrejelzése szerint az idén 1,7 százalékkal, jövőre pedig 1,8 százalékkal bővül a GDP, mert nő a háztartások fogyasztása és emelkednek a bevándorlókra fordított állami kiadások.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2015.11.20 12:49

@na4: Az a sok dolgos kéz kezdi éreztetni a hatását!!!!
Így már Helmutnak , és a feleségének is lesz aki fizeti a nyugdíját!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2015.11.20 12:32

Ja most amikor a terrorista, analfabéta, használhatatlan munkakerülö migráns mocsok elárasztotta öket hála Merkelnek. Hahaha.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html