Tavaly harmadára csökkent a magyar vendégek száma Horvátországban

Minden bizonnyal megfogadták a magyarok Orbán Viktor tavaly nyári tanácsát, a "Több Balaton, kevesebb Adria!" felszólítást, mert a korábbi évhez képest mintegy harmadára csökkent a magyar vendégek száma Horvátországban 2020-ban. A vendégéjszakák száma 60 százalékkal mérséklődött - derül ki a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének adataiból.
Szepesi Anita, 2021. január 15. péntek, 17:04
Fotó: Pixabay

A képviselet-vezető Ivana Herceg az MTI-vel közölte: tavaly több mint 220 ezer magyar turista járt Horvátországban, 65 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben. A magyar vendégéjszakák száma az előző évihez képest 60 százalékkal 1,3 millióra mérséklődött a múlt évben.

A továbbra is az egyik legjelentősebb vendégkörnek számító magyarok legkedveltebb úti célja sorrendben Crikvenica, Rovinj, Vir, Opatija, Rab és Krk volt. A Magyarországról érkezők 53 százaléka magánszálláson, 17 százalékuk szállodában, 10 százalékuk pedig kempingben szállt meg.

A kereskedelmi és nem kereskedelmi szálláshelyeken vendégeskedők, valamint a hajós charterekkel érkezők számát összesítő eVisitor rendszer alapján 2020-ban 7,8 millió turistát regisztráltak Horvátországban, 2019-hez képest 63 százalékkal kevesebbet.

A vendégéjszakák száma 54,4 millió volt, ami 50 százalékkal mérséklődött a korábbi esztendőhöz képest. Az összes turista közül a külföldiek 43,1 milliónyi vendégéjszakát töltöttek az adriai államban, 55 százalékkal kevesebbet 2019-hez képest.

A Horvátországban nyaralók körében a vendégéjszakák alapján az Isztria, a Kvarner régiója és Zadar megye volt a legnépszerűbb. A külföldiek közül a legtöbb vendégéjszakát, 12,7 milliót a németek, 8,3 milliót a szlovének, 4,6 milliót pedig a lengyelek töltöttek a múlt évben Horvátországban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Totya55, 2021.01.15 17:29

dehogy fogadtak szót, ahogy én se, egyszerüen nem volt pénzem az adriára mert 2019 ben ellőttem ott a pénzmegtakarításomat, Zamárdi felsőn viszont voltam egy 15 fős csoporttal júniusban az utolsó 7 végén péntek, szombat vasárnapra. Hehe. Idén is megyek de a balcsir arra lesz pénzem, szerintem sokan voltak így. Most meg azért nem mennek, mert könnyen előforulhat hogy amikor jönne vissza már karantén kell és nálunk nincs 4 heti szabadság olyan amilyen nyugaton is van. Épp olvastam már férfiaknak is jár valamelyik országban. Szó sincs szófogadásról max körülményekről.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html