Távozik a bajor miniszterelnök

Horst Seehofer távozik a bajor miniszterelnöki tisztségből 2018 első negyedévében, ezt személyesen is bejelentette hétfőn Münchenben - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. december 4. hétfő, 15:00
Fotó: Napi.hu

Pártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi ülése után tartott tájékoztatóján megerősítette, hogy a kormányfői tisztséget Markus Söder tartományi pénzügyminiszternek adja át.

Hozzátette, hogy a CSU élén tovább folytatja munkáját, és a december közepén tartandó pártkongresszuson ismét elindul az elnöki tisztségért.

A CSU így a kormányfői és a pártelnöki tisztség szétválasztásával, kettős vezetéssel vág neki a 2018-as tartományi törvényhozási (Landtag-) választásnak. Ez a feladatmegosztás megerősíti a párt összetartását, és ugyan "nem garantálja a választási sikert, de megteremti a feltételeket hozzá". (Ez minden politikus rémálma.)HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.12.04 16:11

Megérdemli. Hiteltelen, szavahihetetlen alak. Egyszer alkotmány bírósággal fenyegette meg a sötét némbert, utána meg a pártkongresszuson csontig benyalt neki. Lett volna lehetősége ezt a sötét szipirtyót kiebrudalni. Nem tette. Leszerepelt. Tünés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html