Távozik Budapestről André Goodfriend

Az amerikai diplomata az elmúlt hónapokban nyílt konfliktusba került a magyar kormánnyal, de ennek semmi köze sincs a mostani döntéshez, amely mögött családi okok húzódnak meg.
Napi.hu, 2015. február 11. szerda, 18:11
Fotó: Napi.hu

A Nol.hu értesülése szerint idő előtt távozik Budapestről André Goodfriend, az Egyesült Államok nagykövetségének korábbi ideiglenes ügyvivője.

Goodfriend a kitiltási botrány néven elhíresült ügyben nyílt konfliktusba került az Orbán-kormánnyal. Az ügy annyira elmérgesedett, hogy rágalmazás miatt még a diplomáciai mentessége felfüggesztését is kérték az Egyesült Államoktól, amely azonban megtagadta ezt.

A Nol.hu szerint azonban a kitiltási botránynak semmi köze nincs a diplomata távozásához, amely mögött családi okok húzódnak meg.

Az amerikai nagykövetség közleményben megerősítette, hogy Goodfriend 18 hónap után távozik a budapesti kirendeltségről, ahol az előző nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis távozása után dolgozott ideiglenes ügyvivőként. Az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, Colleen Bell januárban foglalta el az állomáshelyét - írj az Index.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2015.02.13 21:06

@xatoklesz: " A maradék öt nevet a kapitálisan korrupt baloldali politikusok között kell keresni!"

Rendben van orbanista, legyen így!
Egy kérdés adódik viszont. Miért nem koslat a kitiltottak nyomában a jobboldali média? Ha kiderülne, hogy a maradék öt ember baloldali ez komoly hírérték lenne. Csak nem az az oka a lazsálásnak, hogy azért nem merik megpiszkálni az ügyet, mert nem biztosak abban, az érintettek a baloldalhoz köthetők? Vagy a Hunvald ügy mellé nem hiányzik egy újabb fiaskó?
Miért van az, hogy a kormányt nem érdekli, ki az az öt ember, akit Vidával együtt kitiltottak?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

xatoklesz, 2015.02.13 20:40

@Mercury:
Csak tényeket szeretnék hallani

Ha konkrét információk lennének az RTL már százszor fő műsoridőben lehozta volna.
Ez a baloldalt megerősíteni szándékozó taktika része.
Konkrétumok nélkül végtelenségig nyújtható gumicsont.
-
A maradék öt nevet a kapitálisan korrupt baloldali politikusok között kell keresni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2015.02.13 14:06

@kartacs: " Erre szokás mondani: Így járt. Túllőtt a célon."

Ez 2016-ban majd eldől... Addig a jobbereké az öröm, hogy az ügyvivő távozott. Még azzal is áltathatják magukat, hogy ők marták el innen:)
De az, hogy lesz folytatása a Vida ügynek az egészen biztos.
Megítélés kérdése kinek mi számít ebben az ügyben.

A szomorú az, hogy a párt hovatartozás okán nem érdekeli a jobbosokat, hogy kik és miért lettek kitiltva az USA -ból...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mercury, 2015.02.13 13:51

@xatoklesz:

Olyan KGB ízű ez a kirohanás a nyugati demokratikus jogállamok ellen.

Nem! Akkor sem tetszik a magyar fasizmus, ha az USA ellen ennyi a vád.
Akkor is a demokrácia az egyetlen elfogadható rendszer, ha ez nem tetszik az elnyomásban mesterkedőknek.

Talán nem kellett volna korrupt maffiaállamot építeni, akkor nem kell szégyenkezni a nemzetközi lejáratódás miatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

xatoklesz, 2015.02.13 13:23

Amikor a szarkeverő Goodfriendet Szíria után ide helyezték, már várható volt az USA támadása.
-
Mindennek hátterében a pénz a tőke áll.
Ha sérülnek a TŐKE és az USA előjogai, érdekei, akkor támad.
Kis szarságokért nem foglalkoznának Magyarországgal.
-
Bank, közmű, telekom adó, rezsicsökkentés, MOL, gáz, villany, víz, szennyvíz, hulladék stb. szolgáltatók visszavásárlása.
Ha más országok is tömegével átveszik
Több száz milliárd dollár a tét.
Példát akarnak statuálni, hogy más országok még véletlenül se gondolkozzanak, Amerika és a tőke előjogait megnyirbáló, hasonló intézkedésekben.
-
A média nagy része a sértett külföldi és belföldi TŐKE kezében van.
Aki ezeket a blogokat, újságokat olvassa -az azt olvassa, hallja amit pl Soros és a nagy TŐKE akar.
Amikor a gazdasági adatokba nem lehet belekötni, és ha az USA, Európa és a Magyar pénzügyi köröknek, a tőkének az érdekei ezt kívánják -akkor jön az USA-ban kidolgozott recept, amivel a Cseh kormányt meg Berlusconit is sikerült megdönteni 2012-ben.
-
Vietnam, Csille, Irak, Afganisztán, Egyiptom, Palesztina, Libanon, Líbia, Szíria, Ukrajna, ahol az USA a demokrácia nevében beavatkozott,mindenhol pusztítás, éhezés, káosz!
Szíriában már benne volt Goodfriend keze is:
Arra lett kiképezve, hogyan kell megdönteni az USA-nak és Izraelnek nem tetsző kormányokat vezetőket. 20 éve ezt csinálja.
Az ilyen munkát soha nem a nagykövetekre bízzák, ezért nem lett nagykövet.
-
Szíriai polgárháború kirobbantásában tevékenyen részt vett. (2009 augusztusától Damaszkuszban, Szíriában főkonzul az Amerikai Nagykövetségen)
Iszlám Államot -a demokratikusan megválasztott Aszad ellen- az USA hozta létre, képezte ki, fegyverezte fel.
-
Ennek a mások által "jópofa ember"-nek a keze munkájának is az eredménye majdnem 400 ezer halott, Magyarországnyi menekült, háború, polgárháború, rombolás, káosz, éhezés, fertőzések, betegségek, (víz, étel, fedél, oktatás) az élet létezéséhez minimális feltételek hiánya.
Nála ezek jelentik a demokráciát.
Ezt exportálja az amerikai demokrácia jegyében.
Ezért a nemes cselekedetéért, még ki is tüntették.
Ezen mesterkedett, bőven van tapasztalata.
-
Kiferdült ficamú gondolkodásmódjával nem tudja felfogni, hogy:
-Nem az emberek vannak a demokráciáért, hanem a demokrácia van az emberekért.
-Ha demokrácia ürügyén valahol beavatkoznak és ott az embereknek az élete rosszabb lesz, akkor az nem más mint a demokrácia megcsúfolása, visszaélés a demokrácia eszméivel, a jóérzésű emberek megtévesztése, félrevezetése.
-
A CIA irányítására, utasításával megpróbálták a legitim Magyar Kormányt megdönteni, de megint tökön lőtték saját magukat, mert nem a tőke érdekeit korlátozás nélkül kiszolgáló baloldal, hanem a jobbik erősödött meg.
Goodfing lehajtott fővel a farkát behúzva el is sompolyog oda ahol talán sikerül neki a szokása szerint nagy károkat okoznia.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html