BUX
37996

Távozik Budapestről André Goodfriend

Az amerikai diplomata az elmúlt hónapokban nyílt konfliktusba került a magyar kormánnyal, de ennek semmi köze sincs a mostani döntéshez, amely mögött családi okok húzódnak meg.

Napi.hu, 2015. február 11. szerda, 18:11

A Nol.hu értesülése szerint idő előtt távozik Budapestről André Goodfriend, az Egyesült Államok nagykövetségének korábbi ideiglenes ügyvivője.Goodfriend a kitiltási botrány néven elhíresült ügyben nyílt konfliktusba került az Orbán-kormánnyal. Az ügy annyira elmérgesedett, hogy rágalmazás miatt még a diplomáciai mentessége felfüggesztését is kérték az Egyesült Államoktól, amely azonban megtagadta ezt.

A Nol.hu szerint azonban a kitiltási botránynak semmi köze nincs a diplomata távozásához, amely mögött családi okok húzódnak meg.

Az amerikai nagykövetség közleményben megerősítette, hogy Goodfriend 18 hónap után távozik a budapesti kirendeltségről, ahol az előző nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis távozása után dolgozott ideiglenes ügyvivőként. Az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, Colleen Bell januárban foglalta el az állomáshelyét - írj az Index.