Drágább tejet ad a boldog tehén

Ausztria legnagyobb tejfeldolgozó vállalata plusz pénzzel honorálja azokat a gazdákat, akik hajlandók a rendeletben előírt állatjóléti intézkedéseken túl meghatározott feltételeket is teljesíteni - számolt be a Magyarmezogazdasag.hu.
Domokos László, 2019. július 15. hétfő, 06:40
Fotó: Shutterstock

Berglandmilch, a legnagyobb osztrák tejfeldolgozó vállalat, mely jelenleg 11 ezer beszállítóval dolgozik, 2019 elején tájékoztatta ügyfeleit az állatjóléti támogatás feltételekhez kötött növelhetőségéről - írta a portál.

A cég összesen 7,7 millió eurót fizet ki azon gazdáknak, akik a szigorú osztrák állatjóléti előírásokon túlmutató állatjóléti intézkedéseket vezetnek be gazdaságukba. Így a tej kilogrammjáért további 1,1 eurocentet kaphatnak.

A pluszösszeget azok kaphatják, akik a tejelő teheneket családi gazdaságokban, kis létszámú állományokban tartják és intenzív ember-állat kapcsolattal gondozzák. A követelmények közé tartozik az ivóvízhez való hozzáférhetőség, és annak minősége , a glifozátmentes, saját termelésű takarmány, és a pálmaolaj mellőzése a takarmányokban.

HOZZÁSZÓLÁSOK