Tényleg kapott egy leminősítést Németország

Szerdán a késő esti órákban valóban érkezett egy leminősítés Németországnak, az Egan Jones hitelminősítő fosztotta meg az A+ besorolástól. A nap folyamán terjedtek leminősítéssel kapcsolatos pletykák, eddig azonban úgy néz ki, nem a három legnagyobb, legbefolyásosabb hitelminősítőtől jött a lépés.
portfolio.hu, 2013. április 17. szerda, 22:24
Fotó: Napi.hu

Az új minősítés szimpla A, a kilátások negatívak. A leminősítés a bankszektor nagy kitettséghez, a gyengülő európai közösséghez és a növekvő államadóssághoz köthető az Egan Jones közleménye szerint. Azt valószínűsítik, hogy Angela Merkelt le fogják szavazni a közös eurózóna kötvény ügyében, ami további adósságemelkedést hoz az ország számára, a GDP-arányos államadósság pedig túllépheti a 100 százalékot.

Az Egan Jones-t 1995-ben alapították, a tíz államilag elismert hitelminősítő intézet közül elsőként minősítette le az Egyesült Államokat 2011 júliusában, közel egy hónap múlva érkezetta Standard and Poor's leminősítő lépése.

A hír érdekessége, hogy szerdán napközben felreppentek olyan pletykák, hogy leminősítik Németországot, amire a DAX hirtelen hevesen esni kezdett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

EdmundBurke, 2013.04.18 10:55

Minden, mindennel összefügg. Németország ostoba módon leszedálta a közösséget, amelynek tagja, és most az magával rántja őt is. Alaptétel, hogy nem piszkítunk abba a kútba, amelyikből iszunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html