Nem tudta telefonon elérni a háziorvosát az egyik beteg, aki a tünetek alapján úgy gondolta, megfertőzte a koronavírus - kezdi beszámolóját saját egyedi esetéről a Népszava fotóriportere. Az orvos helyettese C- meg D-vitamint ajánlott. Ezt követően egy magánrendelőben tesztelték, ahol beigazolódott a koronavírus-betegsége.

A tesztet elkészítő magánklinika értesítette a hatóságokat a pozitív eredményről. Egy nappal a pozitív teszteredmény után, egy rendőrtiszt érdeklődött arról, kikkel lépett kapcsolatba, és azt mondta a további tudnivalókat a Nemzeti Népegészségügyi Központtól fogja megkapni. Mivel ez a hivatal nem jelentkezett, felhívta a koronavírus zöld számot, amelyen az ügyintéző arról tájékoztatta: a járványügy nem fogja megkeresni, neki kell jelentkeznie az illetékes járási hivatal népegészségügyi kirendeltségén telefonon, amelyhez adott egy számot.

A tizenkilencedik próbálkozásra elérte a járási hivatalt, ahol két újabb telefonszámot adtak, mondván, azokon kell jelentkezni a területi vírus-akciócsoportnál. A két telefonszámot összesen 48 alkalommal hívta: zömében foglaltat jelzett, amikor pedig kicsöngött, senki nem vette fel. A karanténja így önkéntes maradt, vele együtt élő párja jelentkezett a háziorvosnál, aki kért neki egy tesztet. Napok óta erre várnak.