Felrobbantottak egy turistabuszt a gízai piramisoknál - ketten meghaltak

Pokolgépes merényletet követtek el egy vietnámi turistákat szállító autóbusz ellen pénteken Kairóban a gízai piramisok közelében, írja az MTI a Sky News Arabíja tévére hivatkozva. Értesülések szerint legalább két ember életét vesztette, és tizenketten megsebesültek, köztük az egyiptomi sofőr és idegenvezető - idézi a hírt az Index.
Szepesi Anita, 2018. december 28. péntek, 20:39
Fotó: MTI/EPA

Az egyiptomi belügyminisztérium szerint két vietnami turista vesztette életét a merénylet következtében. Azt is mondták, az ismeretlen elkövetők egy házi készítésű robbanószerkezetet hajítottak a buszba. A BBC viszont azt írja, a bomba az út szélén egy fal mögött volt elrejtve, és akkor robbant fel, amikor a busz épp elhaladt mellette - derül ki a portál cikkéből.

Egyiptomban az ilyen robbantásos terrorcselekményeket rendszerint a Sínai-félszigeti Iszlám Állam merénylői hajtják végre - írja az Index.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.12.29 10:35

Már nem az első eset. Aki Egyiptomba megy turistáskodni, az megérdemli a sorsát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.12.29 09:45

Éljen a keresztény iszlám barátság, jöjjön hozzánk is minél több iszlám, ne csak turistaként, hanem menekültként, küldjék csak a Kalasnyikov-forgató kamikaze katonaköteleseket, lehet fekete is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html