Terrorhullám Oroszországban - fotók az újabb robbantásról

Volgográdban újra pokolgép robbant és Dagesztánból is detonációkról számoltak be. (Fotó: TASZSZ Tv)
Napi.hu, 2013. december 30. hétfő, 07:56
Fotó: Napi.hu

Újabb robbanás történt Volgográdban hétfő reggel, ezúttal egy trolibuszon. Legalább tizenöten meghaltak, és 23-an megsebesültek - írja a BBC-re hivatkozva az Origo. A robbanás körülményei egyelőre még tisztázatlanok, a jelek azonban a hatóságok szerint terrorista támadásra utalnak. A helyszínelők szerint a detonációt szinte bizonyosan a trolibusz belsejében elhelyezett robbanószerkezet okozta.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség szerint tíz ember vesztette életét, huszonhármat kórházban kezelnek - írta az MTI-re hivatkozva a hvg.hu. Ezt az információt megerősítette Vlagyimir Markin, az orosz szövetségi nyomozóhivatal szóvivője is. Helyi információk szerint a trolibuszon abban az órában sok diák utazott az iskolába

Forrás: TASZSZ TvA robbanás akkor történt, amikor a trolibusz a város egyik forgalmas piacánál haladt el. Akkora volt a robbanás, hogy a troli gyakorlatilag kettészakadt.

Forrás: TASZSZ Tv

Amint arról beszámoltunk, vasárnap tizenheten haltak meg Volgográdban, miután egy öngyilkos merénylő - a legújabb értesülések szerint egy egy szláv kinézetű férfi - robbantott a dél-oroszországi város pályaudvarán.

Az MTI beszámolója szerint egy szláv kinézetű férfi akarta hátizsákjában átvinni a robbanószerkezetet a központi vasútállomás bejáratánál elhelyezett biztonsági kapun. Ebben akadályozta meg őt egy rendőr, amikor meg akarta vizsgálni a csomagot. Az előzőleg elkövetőnek tartott nő éppen akkor haladt el a merénylő mellett, amikor az felrobbantotta a pokolgépet.

A helyszínen találtak egy fel nem robbant gránátot és egy pisztolyt is, amely feltételezhetően a férfié volt. A hatóságoknak sikerült azonosítani a férfit.


Reuters

Egy másik belügyi illetékes az észak-kaukázusi szövetségi körzetből megerősítette a feltevést, hogy férfi és nem nő követte el a robbantásos terrorcselekményt közép-európai idő szerint délelőtt háromnegyed tízkor a forgalmas volgográdi vasútállomáson.

A Rosszija 24 állami hírtelevízió értesülései szerint ugyanakkor ketten is lehettek a merénylők. Az orosz hatóságok által terrorcselekménynek minősített robbantás halálos áldozatainak száma 16-ra emelkedett. Két sérült a kórházban halt meg. A helyi kórházakban 38 sérültet kezelnek, öt embert a helyszínen láttak el az orvosok.

Orosz sajtójelentések szerint az észak-kaukázusi Dagesztánban is robbantások voltak. A köztársasági fővárostól, Mahacskalától délre fekvő Derbent város két nagy szupermarketénél is működésbe lépett egy-egy robbanószerkezet. A dagesztáni rendőrség cáfolta, hogy bárki megsérült volna, és szerinte nem terrorcselekményről, hanem üzleti leszámolásról lehet szó.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Superyankee, 2013.12.31 16:28

@ABCY: Kazal Laszlo "troli, troli, trolibusz" notaja jut eszembe. "Jott is halkan, konyeden". Ez mar nem jon. Nagyot robbant majd elhalgatott. Da, da, bolsoj robbanas. Mikor jon a kovetkezo?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ABCY, 2013.12.30 12:56

A jóslat beigazolódott,nem is kellett sokat várnunk rá,épp pár nappal ezelőtt kommenteltünk róla.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html