Putyin szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) 2017 folyamán belföldön 66 terrorista és szélsőséges sejtet számolt fel, valamint többtucatnyi "bandatagot" megsemmisített, és mintegy 800-at őrizetbe vett. Elmondta, hogy Szíria területének több mint 90 százalékát sikerült megszabadítani a terroristáktól - tudósít az MTI.

Az orosz vezető a nemzeti érdekek hatékony védelmével kapcsolatban hangsúlyozta a külföldi hírszerzés, az információ elemzésének és a tendenciák előrejelzésének fontosságát a világ különböző régióiban, különösen Oroszország határainak közelében. Mint mondta, a társadalom a rendvédelmi szervektől "támadó és eredményes" fellépést vár a bűnözéssel szemben, és hatékony együttműködésre szólította fel az erőszakszervezeteket.

Vlagyimir Putyin az orosz biztonsági tanács pénteki ülésén az internet orosz szegmense védelmének megerősítésére szólított fel, hozzátéve: ezt úgy kell megtenni, hogy a törvénytisztelő felhasználók számára ne teremtsenek pótlólagos korlátozásokat. Mint mondta, a harcot a szélsőséges ideológiák terjesztőivel és a számítógépes bűnözéssel szemben kell fokozni, és felhívta a figyelmet a nemzetközi összefogás fontosságára.