Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kedd esti öngyilkos merényletek következtében lezárt isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér szerdán helyi idő szerint hajnali 2 óra 20 perckor újra kinyitott, és a korábbi rend szerint üzemel - jelentette be Binali Yildirim török miniszterelnök reggel a helyszínen.

Frissítés: Egy Isztambul és Budapest közötti délutáni járatot törölt a Turkish Airlines légitársaság, de a többi járat közlekedik a magyar főváros és a török nagyváros között - mondta el az MTI-nek Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője szerda reggel.

Hajnalban újraindult a forgalom az isztambuli reptéren. A helyettes szóvivő azt tanácsolja az utasoknak, hogy figyeljék a Budapest Airport honlapján a járatinformációt, illetve érdeklődjenek a légitársaságoknál az esetleges változásokról.

A portál adatai szerint a reggeli isztambuli járat jelentős késéssel, 7.55 helyett várhatóan 10.50-kor érkezik Budapestre és ennek megfelelően a 8.55-kor induló járat is csaknem 3 órás késsel, várhatóan 11.50-kor száll fel. A Turkish Airlines a délután 16.05-kor érkező és a 17 órakor induló járatát törölte.

Díjmentesen változtathatnak az utasok

A nap folyamán a Turkish Airlinesnak és a Wizz Air légitársaságnak is van egy-egy járata, amelyek a jelenlegi adatok szerint időben érkeznek, illetve szállnak fel.

A 36 emberéletet követelő terrortámadást követően a légikikötő teljes területét azonnali hatállyal lezárták, a landolásra váró repülőgépeket más törökországi városokba irányították át, a többi között Ankarába, Bursába, Corluba, Izmirbe, Izmitbe, valamint az Isztambul ázsiai oldalán fekvő kisebb, Sabiha Gökcen repülőtérre.

A török állami légitársaság, a Turkish Airlines közleményt adott ki, amely szerint a június 28. és július 5. között az isztambuli repülőteret érintő foglalással rendelkezők július 31-ig díjmentesen változtathatnak foglalásukon, akár útvonalat is változtathatnak. A cég emellett kész arra is, hogy a lemondott utak után a jegyek árát teljes egészében visszafizesse.

Öngyilkos merénylők robbantottak

Terrortámadás történt kedd este - írja az Index a CNN Turk-ra hivatkozva. Öngyilkos merénylők támadtak, felrobbantották magukat. A Dogan török hírügynökség rendőrségi források alapján azt írta, hogy az Iszlám Állam a felelős a történtekért. Egyelőre ezt hivatalosan nem erősítették meg.

Az AP amerikai hírügynökség értesülése szerint csaknem ötven halottja van a merényleteknek. Török kórházi források 106 sebesültről tájékoztatták a sajtót. Az AP-vel a török kormány egy tisztségviselője azt közölte, hogy az áldozatok zöme török, de van köztük külföldi állampolgár is. Szerinte a merénylők - az első hírekben említett kettő helyett - négyen lehettek - írta az Index.