Megjárta a Tesco az akcióval

A lengyelországi Tescóban akciósan értékesített tojásokról derült ki, hogy Szalmonella-fertőzöttek, szerencsére jól körülhatárolható a rossz tojások köre.
Barabás Júlia, 2019. augusztus 5. hétfő, 16:36
Fotó: Getty Images

Mint a lengyel Tisztiorvosi Szolgálat (GIS) hírül adta, a D csoportba tartozó Szalmonella baktériumot találtak a Tesco üzleteiben eladott tojások egy részében - adta közre Tisztiorvosi Szolgálat (GIS) jelentését a gazeta.pl. A gond az, hogy akciósan árusított termékről van szó, amely emiatt jól fogyott.

A fertőzött termék az A osztályú friss tojás, azon belül az L nagyságú 10 darabos csomagolásban. A tojásokat az áruházláncnál csomagolták. A Tesco a GIS jelentése nyomán visszavonta üzleteiből a rossz árut árut. Eljárást indítottak annak megállapítására, hogyan került a fertőzött termék a polcokra.

Lengyelországban minden Tesco-áruházban hatalmas leárazás és kiárusítás folyik. A termékek nagy részét 50 százalékkal olcsóbban lehet elvinni most,mint máskor, ugyanis a vállalat eladja üzletei egy részét, és számos további alapterületét csökkenti. Lengyelország az egyetlen területe a kelet-közép-európai térségnek, ahol a Tesco veszteséges. A boltbezárások miatt eddig 1500 dolgozót bocsátották el és a nyár végétől kezdve október végéig további 1000-et küldenek el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2019.08.05 17:33

a lengyelek spórolósak - pénzük nincs
csak a pofájuk nagy
majd megveszik az oroszok a Tesco-t
és kellően olcsók lesznek

DE: honnan jött a tojás?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html