Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormányfőnek hétfőig van ideje arra, hogy új javaslattal álljon elő a Brexittel kapcsolatban - olvasható a portálon. May a voksolás után elismételte: összpárti konzultációt kezdeményez, hétfőn pedig - a parlament következő ülésén - új javaslattal áll elő.

Jeremy Corbyn, az ellenzéki Munkáspárt vezetője, aki kedd este, May Brexit-javaslatának leszavazása után kezdeményezte a bizalmatlansági indítványt most azt mondta: el kell kerülni a megegyezés nélküli, rendezetlen megállapodást, ennek érdekében May-nek mindent meg kell tennie.

A bizalmatlansági indítvány közvetlen előzményeként az alsóház a modern brit parlamentarizmus történetében példátlan, 230 fős többséggel elutasította a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről az EU-val novemberben elért 585 oldalas megállapodást - idézi fel az MTI.

Az előrejelzések valószínűsítették, hogy a kormány megnyeri a szerdai bizalmi szavazást, mivel a konzervatív frakció és a legnagyobb észak-írországi protestáns britpárti erő, a Demokratikus Unionista Párt (DUP), amelynek eseti külső támogatására a kisebbségben kormányzó Konzervatív Pártnak szüksége van, előre közölte, hogy a szavazáson a kormányt támogatja.