Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mihail Gyektyarjov képviselő javasolta a büntető törvénykönyv módosítását, amelynek értelmében 100 ezer rubellel (1500 dollár), vagy hat hónap javító-nevelő munkával lenne büntethető, ha valaki szovjet vagy orosz katonai egyenruhában koldul - közölte az Izvesztyija.

Mint a RAPSZI hivatalos jogi hírügynökség írta, a honatya szerint ez szégyen, a fegyveres testületek lejáratása. Úgy tűnne, hogy a hatóságok és az emberek általában az ilyen veteránok segítségére sietnének, de az utcai maffia olyan megvetendő állapotba juttatta a társadalmat, hogy az egyenruhás koldusok már a normálisnak tartott városkép részévé váltak. Ez elfogadhatatlan.

A javasolt büntetés egyébként nem minősül túl szigorúnak, mivel jelenleg a koldulás akár négy évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtható. Azonban ezt is tovább szigorítanák - ősszel kerül a duma elé az a javaslat, amely hat évre emelné a büntetés határát abban az esetben, ha kisgyerekkel koldul valaki.

A módosítást már jóváhagyta az orosz kormány jogi osztálya. Célpontját azok a hivatásos bűnözők képezik, kik gyermekeket használnak fel, de ezt eddig is kiemelten büntették - azonban alkalmazását szinte lehetetlenné tette ennek bizonyítása. Az ilyen ügyekben évente kétszáznál alig több ítélet születik. Az elkövetők általában azzal védekeznek, hogy kénytelenek az utcára magukkal vinni a gyereket, hogy ne maradjon egyedül.