Titkos orosz invázió folyik Ukrajna ellen

Ukrajna az orosz kiberhadviselés célpontja lett - állítja az ukrán államfő. A hackerek az állami intézményeket támadnak meg, esetenként lebénítva azok működését.
Barabás Júlia, 2016. december 31. szombat, 14:05
Fotó: Reuters

Az elmúlt időszakban mintegy 6500 kibertámadást intéztek ukrán minisztériumok és más fontos állami intézmények ellen - jelentette be Petro Porosenko elnök a Sputnik Polska tudósítása szerint. - Globális kihívással állunk szemben a biztonság területén, amelyet Oroszország állít az egész euroatlanti közösség elé - mondta az ukrán államfő.

Porosenko szerint a hackerek öt minisztérium internetes oldalát és 31 más közintézmény informatikai rendszerét támadták meg. Egyebek mellett megbénították az állami adóhatóság és a pénzügyminisztérium hálózatát is. Olyan számítástechnikai rendszereket is célba vettek, amelyekben naponta 150 ezer műveletet hajtanak végre.

Az elnök szavaiból kiderült, hogy ismételt támadások érték a nemzeti vasúti fuvarozási vállalat internetes oldalait. Erről december közepén a szervezet elnöke, egy lengyel menedzser, Wojciech Balczun tett jelentést. Az államfő kijelentette, hogy a szálak az oroszokhoz vezetnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

luluka, 2017.01.01 12:44

Jól beoltotta a nigger meg a buzirópa ezt az idoótát . Inkább a saját bűnözőik támadják a bankokat meg a " fizetőrendszereket " mert nincs pénzük és így próbálják azt megszerezni . Persze az oroszok "kényszerítették " őket lopni
.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html