Francois Hollande francia államfő népszerűségi indexe két százalékponttal, 26 százalékra javult azt követően, hogy kiderült: viszonyt folytat Julie Gayet színésznővel. Az 59 éves politikus és a 41 éves művésznő titkos kapcsolatáról egy bulvárlap közölt kimerő, képes összeállítást, amelyből kiderült, hogy a Hollande modern lovagként ló helyett robogón keresi fel szerelmét párizsi otthonában.

A Le Nouvel Observateur magazinban közölt friss közvélemény-kutatásban 1018 embert kérdeztek meg. A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 77 százaléka magánügynek tekinti a viszonyt. Hollande nem tagadta, hogy kapcsolata van a szép színésznővel, de pert fontolgatott privát éltének megbolygatása miatt.

A francia államfő hosszú idő óta él élettársi kapcsolatban a 48 éves Valerie Trieweiler újságírónővel, aki a botrány kirobbanása után "pihenésre és néhány teszt elvégzésére" kórházba vonult. Ezt megelőzően a francia szocialisták korábbi elnökjelöltjével, Segolene Royallal élt együtt, akivel négy közös gyermekük van.

A francia politikusok egyre nehezebben tudják elzárni a magánszférájukat a sajtó elől. Francois Mitterand, aki 1995-ig 14 éven át irányította az országot, még sikeresen titkolta el rák betegségét és szeretőjét. Utóda, Jacques Chirac éjszakai kalandjairól mindenki tudott, de a sajtó nem foglalkozott ezekkel.

Hollande idei évértékelő beszéde előtt világossá vált, hogy a fontos gazdasági intézkedések bejelentését elhomályosítja majd az elnök magánéletének firtatása. Az Elysée palota előzetes közleménye szerint a beszédet követő sajtótájékoztatón az elnök csak egyetlen kérdésre felel magánéletével kapcsolatban.