Titokzatos dossziékat vezet politikustársairól Kaczynski

Személyre szóló dossziékban gyűjt információkat politikustársairól Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt feje, akinek irodájában külön munkatárs foglalkozik a kartotékok frissítésével.
Barabás Júlia, 2019. szeptember 27. péntek, 06:40
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A lengyel média egy részében olyan pletyka terjedt el, miszerint Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó radikális jobboldali Jog és Igazságosság elnöke, az ország tényleges vezetője dossziékat vezet politikustársairól, ezek segítségével tartja kézben munkatársait. A találgatások szerint időnként meghekkelik ezeket a dossziékat, és az így nyert információval zsarolnak egyeseket - írta az onet.pl.

Kaczynski elismerte, hogy léteznek a munkatársairól szóló nyilvántartások, méghozzá nagyon régóta vezetik ezeket. Szerinte ezekben semmilyen titkos információ sincs, amiért érdemes lenne meghekkelni a dossziékat. Ha egy politikusról olyan hírt kapnak, amit nyugtalanítónak tartanak, akkor azt az érintettel személyesen tisztázzák.

A pártelnök elárulta azt is, hogy van egy munkatársa, mégpedig Barbara Skrzypek, akinek az a feladata, hogy folyamatosan vezesse a kartotékokat. Ez azt jelenti, hogy napi szinten frissíti azok tartalmát. Kaczynski tagadta, hogy a dossziékban olyan információk lennének, amelyek segítségével pórázon tarthatna egyeseket. A nyilvántartás tartalmát soha nem mutatta meg másoknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK