Luigi Di Maio nem mondta meg, kiről van szó. Sajtóértesülések szerint a két párt Giuseppe Conte jogászt nevezte meg közös miniszterelnök-jelöltként - írja az MTI.

Az M5S vezetője kijelentette, történelmi pillanat előtt áll Olaszország. Ha Sergio Mattarella államfő elfogadja az M5S-Liga miniszterelnök-jelöltjét, aláírjuk a közös kormányszerződést, és megkezdjük a munkát - mondta Luigi Di Maio. Hozzátette, hogy Itália számára ez a kormány nagy lehetőséget képvisel, az M5S-Ligával elkezdődik a harmadik köztársaság kora. Megjegyezte, hogy az M5S-Liga kormány "igazi" vezetője a két párt közötti szerződés lesz.

Hangsúlyozta, hogy a két párt közös kormányzásának a célja, hogy javítsák az olaszok életét. Elsők az olaszok - hangoztatta az M5S vezetője.

Luigi Di Maio kijelentette, korai az M5S-Liga kormányt kritizálni, mivel még el sem kezdte a munkáját. Az M5S vezetője Manfred Webernek, az Európai Néppárt (PPE) európai parlamenti képviselőcsoportja vezetőjének kijelentéseire utalt, aki szerint az M5S-Liga kormány a "tűzzel játszik", ha nem tartja tiszteletben az európai játékszabályokat. Luigi Di Maio úgy válaszolt, Weber játszik a tűzzel, ha nem tartja tiszteletben az olasz választók legitim kormányát.

Sergio Mattarella államfő ezután Matteo Salvinivel, a Liga vezetőjével kezdett egyeztetést. Az államfő ezt követően nevezheti meg a miniszterelnök-jelöltet.