Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az államtitkár a vasárnapi avató ünnepség után ismertette, hogy a kormány 9,4 millió forintot biztosított az ingatlan bérlésére, további egymillió forintot pedig a szükséges berendezések megvásárlására. A szervezetek korábban bérelt helyükről a múlt év végén költözni kényszerültek, ezért fordultak segítségért a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságához - tette hozzá.

A Bécs központjában, a Mariahilfer Strasse elején található épületben az AMAPED mellett az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala, a Magyar Diákok Egyesülete, a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület, a Bécsi Magyar Oktatást Segítő Szülők és Támogatók Egyesülete (BÉMOSZTE)és az Europa Club is helyet kapott. Az új székházba költözött hat szervezet összefogásával létrejött az Ausztriai Magyar Pedagógiai és Kulturális Központ.

A rendezvényen az államtitkár hangsúlyozta: az ausztriai magyarságnak nyújtott támogatás is jelzi a magyar kormány diaszpóra-közösségekre fordított kiemelt figyelmét.

Potápi Árpád János utalt arra, hogy nemrég zárult le a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által a magyar diaszpóra szervezetek és hétvégi magyar iskolák számára kiírt pályázat, amely szintén a világban szétszórtságban élő magyarság megőrzését, magyar identitásának és kultúrájának megerősítését szolgálja.