Több lett a spanyol munkanélküli

Novemberben 0,6 százalékkal, mintegy 25 ezerrel nőtt a regisztrált munkanélküliek száma Spanyolországban, ezzel már négy egymást követő hónapban emelkedett - közölte a spanyol munkaügyi minisztérium pénteken a munkaügyi központok adatai alapján készült jelentésében.
MTI, 2016. december 2. péntek, 10:07
Fotó: Reuters

A tárca szerint a növekedés ellenére az adatok összességében kedvezőek, mivel az elmúlt hét évben nem volt olyan kevés nyilvántartott munkanélküli mint most, összesen 3,78 millió.

Novemberben a legtöbben az építőiparban találtak újra munkát, ebben a szektorban 1,2 százalékkal csökkent a munkanélküliség. Míg az állás nélküliek száma leginkább a mezőgazdaságban nőtt 2,2 százalékkal. A spanyol munkanélküliség január és november között több mint 303 ezerrel csökkent - tájékoztatott a minisztérium.

A spanyol statisztikai hivatal (INE) korábbi adatai szerint az idén a harmadik negyedévben a munkanélküliségi ráta 18,9 százalék volt. A második negyedében 20 százalékos, az első három hónapban 21 százalékos munkanélküliségi rátát állapított meg a hivatal.

Tavaly rekordmértékben, 23,7-ről, 20,9 százalékra csökkent a munkanélküliség Spanyolországban.

HOZZÁSZÓLÁSOK