Több mint 200 halottja van az egyiptomi terrortámadásnak

Fegyveresek támadtak a Sínai-félszigeten egy mecsetben lévőkre: legalább kétszázan meghaltak, további 125 ember megsérült. Egyelőre még nem vállalta magára egyetlen terrorszervezet sem, de szakértők szerint az Iszlám Állam az elkövető.
Szabó Dániel, 2017. november 24. péntek, 16:39
Fotó: AFP

Legalább 200 ember meghalt, amikor fegyveresek támadást intéztek egy mecset ellen az egyiptomi Sínai-félszigeten, Bir al-Abed városánál. A bombákkal és fegyverekkel elkövetett támadásban további 125 ember megsebesült, de az áldozatok száma tovább növekedhet, mivel kora délután még csak 54 halottról lehetett tudni. Ez az egyiptomi civilek ellen valaha végrehajtott legvéresebb merénylet - írja az Index az AP alapján.

A híradások szerint a terroristák autókkal vették körbe az épületet, elzárták a menekülési útvonalakat és bombákkal, valamint gépfegyverekkel támadtak a pénteki imájukra hazatartó muszlim hívekre. A támadásban autókat is felrobbantottak, hogy bezárják a civileket.

A hatóságok mentőket és katonákat vezényeltek a helyszínre. Bir al-Abed környékét lezárták és keresik az elkövetőket. Még nem tudni, hogy a támadást kik hajtották végre, de szakértők szerint az Iszlám Állam helyi szervezete, a Sínai Vilajet emberei lehettek. A sejt az elmúlt években csaknem 1000 katonával végzett már.

Az Index emlékeztet, hogy a dzsihadisták eddigi legnagyobb merénylete a sarm es-sejki reptérről felszálló orosz chartergép felrobbantása volt 2015 őszén. Az elmúlt hónapokban az Iszlám Állam területei nagy részét elveszítette, Egyiptomban azonban kitart.

Címlapkép forrása: AFP Photo / Abdul Majeed.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.11.25 08:22

még arafat mondta annak idején, hogy nekik van atombombájuk, a ygerekgyár, sajnos az egyre több helyen magától is felrobban, egyiptom is megtelt, szíria , iraq, törökország stb. stb . mind megtelt, mert az iszlám tiltja a születésszám korlátozás, még egy kiut van, a megrálás, ehhez a hülye homokba dugott fejü EU-s politikusok jó alanyok, merkel viszi a zászlót.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix3, 2017.11.24 22:21

"Több mint 200 halottja van az egyiptomi terrortámadásnak"

Baj van az iszlámmal, igen nagy baj, megrekedt a 7. században.
Ha épp nincsenek a közelben keresztények, akkor egymást ölik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html