Többen dolgoznak külföldön, mint otthon Bulgáriában

A bolgár emigráció létszáma már meghaladja hazájuk teljes munkaerejét.
Barabás T. János, 2015. december 17. csütörtök, 20:03
Fotó: Napi.hu

Valószínűleg világcsúcsot állítottak fel a bolgárok a külföldi munkavállalásban: tavaly mintegy 2,5 millióan dolgoztak az ország határain kívül, miközben az otthon maradt aktív munkaerő létszáma csupán 2,2 millió fő.

Mint egy nemzetközi konferencián elmondták, az évtized eleje óta évente 13 és 24 ezer között változik az országot elhagyó munkavállalók száma, akik azért jelentősen hozzájárulnak az ország költségvetéséhez: a 40 milliárd euró értékű gazdaságot tavaly 1,7 millióval gyarapították.

Az emigráció mértéke ugyanakkor jelentősen elmarad a kilencvenes évekétől. A hivatalos statisztikai adatok szerint legalább 3 millió bolgár él külföldön a kevesebb mint 7 milliós népességből, többségük a kommunista rendszer összeomlása után hagyta el az országot, de a rendszerváltás dacára az elmúlt évtizedekben csak 230 ezren tértek haza - írta a Novinite.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Warlock, 2015.12.17 23:14

@Vote:

Igen SzaszaG, köszönjük a velős kommentet, most már tudjuk hogy élsz, és ékezetes billentyűzetet is szereztél ott ahol vagy... Hol is vagy, Angliában, kis fideszgyerek? Na menj aludni, aztán holnap élvezd a multikultit... :-))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Vote, 2015.12.17 22:56

Orbán miatt!


Jaa.... Meg Ákos miatt is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html