Többet, de olcsóbban vásárolnak Európában

Az eurózóna kiskereskedelmi forgalma az elemzői várakozásoknál kisebb mértékben bővült júliusban.
NAPI, 2010. szeptember 3. péntek, 11:28
Fotó:

A vártnál kisebb mértékben emelkedett az eurózónás kiskereskedelmi forgalom júliusban: a mutató 0,1 százalékkal múlta felül a júniusi értéket, amikor is 0,2 százalékos havi bővülést regisztráltak - írta a Bloomberg. Az elemzői várakozások átlagosan 0,2 százalékos bővülést prognosztizáltak. Éves szinten az eladások 1,1 százalékkal emelkedtek, júniusban még 2,2 százalékos növekedést mutattak az adatok.

A teljes unió kiskereskedelmi forgalma havi szinten 0,1, az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest pedig 1 százalékkal bővült. A német adat 0,3, a spanyol pedig 3 százalékos havi szintű csökkenést jelez, Franciaországban viszont 2,2 százalékos bővülést ért el a forgalom.

Mennyiségi szempontból az eurózónás kiskereskedelmi forgalom júliusban 0,1 százalékkal múlta felül az előző havi értéket, amikor is 0,2 százalékos kiigazított bővülésről adott hírt a statisztikai hivatal. A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva a növekedés 1,1 százalék, ami magasabb az elemzői várakozások 0,7 százalékos értékénél.

HOZZÁSZÓLÁSOK