Egy 30 éves férfi Nyugat-Texasban megölt összesen legalább öt embert, 21 további személyt pedig megsebesített - írja az Index.

A lövöldözés helyi idő szerint szombat délután negyed négy körül kezdődött, amikor egy közúti ellenőrzésre leintettek a rendőrök egy aranyszínű Hondát Midland közelében. Amikor az autó megállt, akkor a sofőrje lelőtte az őt igazoltatni kívánó rendőrt, majd továbbhajtott Odessa irányába, ahol még egy embert lelőtt. Hogy miért intették le, az még nem világos, de könnyen lehet, hogy már korábban lövöldözött a kocsijából. Eleinte az sem volt egyértelmű, hogy egy vagy két támadó van-e.

A sofőr ezután további legalább két személyt lelőtt még Odessában. Ezután ellopott egy postai furgont, közben további embereket lőtt le. A furgonnal a Cinergy mozihoz hajtott, ahol már vártak rá a rendőrök, és komoly lövöldözés kezdődött. A rendőrök végül végeztek a férfival, aki eddigre rengeteg áldozatot szedett.

A nyomozás és a helyszínelés javában tart, de azt már most lehet tudni, hogy a halálos áldozatok között biztosan van legalább egy rendőr, valamint egy gimnazista. A sebesültek között pedig egy 17 hónapos kislány is szerepel, ami különösen nagy felháborodást váltott ki a különféle közösségi felületeken.