Nagy erejű tornádó puszított Kanada fővárosában

Nagy erejű tornádó söpört végig Kanada fővárosán, Ottawán és a környékbeli településeken, a forgószél háztetőket szaggatott le, fákat és villanypóznákat döntött ki, a térségben csaknem 150 ezer háztartás maradt áram nélkül - idéz a CBC kanadai hírtelevízió internetes oldalát az MTI.
Szepesi Anita, 2018. szeptember 22. szombat, 09:22
Fotó: MTI/AP

A híradás szerint hat sérültet szállítottak kórházba, négyük állapota súlyos.

A tornádó óránkénti közel kétszáz kilométeres széllökések kíséretében csapott le a térségre helyi idő szerint péntek este. Először a fővárostól nyugatra fekvő Dunrobin kisvároson söpört végig, majd kelet felé haladva átkelt az Ottawa folyón, és Gatinea egyes részein, később a fővárosban pusztított.

A tornádó villanypóznákat szakított ki a helyükből, fákat csavart ki gyökerestül, a híradásban bemutatott felvételeken számos súlyosan megrongálódott, tető nélkül maradt ház látható. A kidőlt fák, leszakadt áramvezetékek és jelzőlámpák miatt komoly fennakadások vannak a közúti forgalomban, de sok helyütt szünetel a távközlés is.

A károk felmérése még tart, de egy szemtanú például arról számolt be, hogy az utcájában csak egy ház maradt épen. Ottawában ideiglenes szállásokat nyitottak meg azok számára, akik fedél nélkül maradtak.

HOZZÁSZÓLÁSOK