Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fidesz célja nagyon egyszerű: a következő választáson is megtartani a hatalmat - mondta Török Gábor politológus a nyugat.hu-nak adott interjújában. Márpedig ebből a szempontból számukra most az lenne a legszerencsésebb, ha minél hamarabb elfelejthetné az ország a járványt, és minél kisebb gazdasági és szociális válság járna a nyomában.

Török szerint a kormány mára beletanult a válságkommunikációba. Ugyanakkor nem is itt lehet a probléma: a kommunikáció hatékonysága kevésbé fontos olyan helyzetekben, amikor az emberek a mindennapokban érzik a helyzetük rosszabbra fordulását. Az a fő kérdés, milyen mély lesz a járvány nyomában járó gazdasági és szociális válság, hogyan tudja enyhíteni a nehézségeket a kormány, és mennyire hibáztatják majd az emberek a sorsuk rosszabbra fordulásáért a kormányt.

A politológus nem hiszi hogy volt a válságnak egyetlen olyan perce is, amikor Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke feladta volna a nemzetközi céljait. Nem ebből a szempontból új a helyzet, hanem a radikálisan átalakuló nemzetközi és hazai környezet okán. Nem látható előre, hogyan alakul a jövőben az Európai Unió és Magyarország viszonya. Talán csak egy biztos: ha valamikor egyáltalán van esély arra, hogy korábban nem gondolt események bekövetkezzenek, akkor az most van.