Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Török Gábor politológus elmúlt 10 évben azt vette észre, hogy semmi olyat nem csinál a kormány, amiről ne tudná kimutatni,hogy működik. Egész kormányzásuk közvélemény-kutatásokon alapul, amit a politikatudós szerint elképesztő profizmussal csinálnak - derült ki az ATV-nek adott interjújából. Ami nem működik, azt elengedik, ami meg megy, azt továbbviszik.

Török két hónapja azt mondta, hogy az ellenzéknek előrehozott választásra kellene készülnie, most viszont úgy látja, a kormányoldal annyival jobb helyzetben van, az ellenzék pedig annyival gyengébb, hogy erre nincs is szüksége a kormánynak. A politológus szerint elmúlt időszakban kormánynál politikai tudatosságot és a profizmust láthattunk, míg az ellenzéknél semmi ilyesmit. Ha ez így folytatódik tovább, akkor az ellenzéknek semmi esélye nem lesz 2022-ben.

A politikai elemző szerint a kormánypártok támogatottsága nem fog nőni a következő időszakban, a kérdés viszont mégsem az, hogy az ellenzék tudja-e növelni a táborát, inkább az, hogy tud-e annyit veszíteni a Fidesz, ami az ellenzéknek kedvez. A ciklus felénél vagyunk, és olyat még nem láttunk, hogy ha félidőnél ilyen népszerű egy kormány, elveszti a választást.