Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kamala Harris szerepel az élen a lehetséges alelnök-jelöltek listáján, amelyet Joe Biden, az amerikai demokraták várható elnökjelöltje kezében lekattintott az AP hírügynökség fotóriportere - jelentette a Business Insider.

A kaliforniai szenátort mások mellett esélyesnek tartják arra, hogy Biden alelnökjelöltjeként szálljon be a versenybe Donald Trump regnáló elnök és Mike Pence alelnök ellen. Biden bejelentette, hogy augusztus első hetében akarja nyilvánosságra hozni, kivel az oldalán folytatja a kampányát, korábban megígérte, hogy nőt választ alelnökjelöltnek.

Jonathan Ernst
Kép: Reuters

A fotón, amely Biden kézzel írott listája látható, Harris neve mellett megjegyzések olvashatók. Ezek egyebek mellett arra utalnak, hogy nem táplál sértettséget Biden iránt, aki megnyerte a demokraták előválasztását, míg Harrisnak be kellett dobnia a törölközőt. Emellett miután kiszállt a versenyből együtt kampányolt a volt alelnökkel, tehetséges, nagy segítséget nyújtott a kampányban és Biden mélyen tiszteli őt.

Hivatásos értelmiségi-politikus

Kamala Harrisról ezt megelőzően az a hír szivárgott ki, hogy a demokraták kampánycsapatának egyes tagjai eltanácsolták tőle Bident. A Politico cikke szerint Chris Dodd volt szenátor, aki az "alelnökjelöltek castingján" beszélt Harrissal, kifogásolta, hogy nem tanúsított kellő megbánást az egyik elnökjelölt-aspiránsi vitán közte és Biden között kialakult ellentét miatt. A cikkből ugyanakkor kiderül, hogy nincs valódi ellentét köztük: mindketten elítélik, hogy az amerikai társadalomban a feketék egyenjogúságát kimondó törvények után is továbbélt a faji megkülönböztetés.

Az 55 éves Harris egy mellrák-specialista orvos és egy egyetemi professzor gyermeke. Edesanyja Indiából vándorolt be az USA-ba 1960-ban édesapja Jamaicáról érkezett egy évvel később. A politikus jogi diplomával rendelkezik, ő az első indiai-amerikai és a második afrikai-amerikai nő, akit szenátorrá választottak. Ezt a tisztséget 2017 óta tölti be.

A lista amit az fotóriporter lefényképezett Biden kezében igen szép kézírással készült, így miden jól olvasható rajta. Eleve kérdés, hogy a jövendő elnökjelölt miért tartott volna egy nyilvános rendezvényen a kezében egy ilyen papírt, ami felveti a gyanút, hogy Biden szándékosan tolta a fotómasina lencséje elé, azzal a céllal, hogy tesztelje, miként reagálna a közvélemény arra, ha Kamala Harris lenne az alelnökjelöltje.