Történelmi jelentőségű eseményre kerül sor ma az EP-ben

Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia köztársasági elnök közös felszólalására kerül sor ma az Európai Parlament plenáris ülésének keretében Strasbourgban. Az esemény történelmi jelentőségűnek is mondható, mert 26 éve nem volt példa rá.
Inforádió, MTI, 2015. október 7. szerda, 08:53
Fotó: Reuters

A két vezető az Európai Unió helyzetéről folyó vitában szólal fel. Várhatóan mindenekelőtt a tagállamokat megosztó menekültkérdésről beszélnek majd, valamint az euróválságról és az egyre emelkedő munkanélküliség problémájáról.

Legutóbb 1989-ben, 26 évvel ezelőtt volt példa arra, hogy a francia elnök és a német kancellár együtt szólalt fel az Európai Parlamentben: akkor Francois Mitterrand és Helmut Kohl a berlini fal leomlásának apropóján látogatott egyszerre Strasbourgba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunnorti, 2015.10.07 13:01

..két szabadkőműves -illuminátus -jakobinus ! --eltűnnek a történelmi süllyesztőben !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

eszelos, 2015.10.07 09:47

Történelmi jelentőségű eseményhez történelmi jelentőségi vezetök is kellenek. Ha valami 26 éve nem volt attól még nem jelentős.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html