Totális hadüzenetet az autósoknak

Az európai nagyvárosok azt tervezik, hogy a koronavírus-járvány lecsengése után sem engedik vissza az utakra az autókat úgy, ahogy korábban közlekedhettek. Bringások, rollerozók és a gyalogosok kapnak elsőbbséget, mert a távolságtartás miatt még a tömegközlekedésről is el akarják csábítani az embereket.
Komócsin Sándor, 2020. május 8. péntek, 19:15
Fotó: Pixabay

A járvány kitörése előtt a párizsi rue de Rivoli igen forgalmas, gyakran ködös utca volt, amelyen az autók, a buszok és a biciklik szorongtak egymás mellett a francia főváros történelmi emlékeinek árnyékában. Most, hogy a város vezetése a kijárási korlátozások feloldását tervezi, átalakítaná ezt a közlekedési folyosót egy kelet-nyugati bicikli-főútvonallá, ahonnan a taxik és a buszok kivételével kitiltják a személyautókat - kezdi az európai közlekedés várható átalakulásáról szóló körképét a Financial Times.

Európa más pontjain is hasonló kihívással kerültek számba a városok: hogyan engedjék vissza az embereket az utcáikra, tereikre és tömegközlekedési járműveikre úgy, hogy továbbra is legalább olyan biztonságban legyenek, mint a karantén alatt? Számos intézkedést fontolgatnak, kezdve attól, hogy kiszélesítik a járdákat egészen addig, hogy a parkolóhelyek egy részét visszaalakítják terekké és parkokká. Emellett úgy tűnik, jó ideig velünk marad az az előírás, hogy a tömegközlekedési járműveken mindenkinek maszkot kell hordania.

Taktikai urbanizáció

Ha a párizsi projekt megvalósul, akkor egyik eleme lesz annak a változásnak, amelyet - ahogy Anne Hidalgo, a francia főváros polgármestere nevezi - a "taktikai urbanizáció" keretében vezetnek be. Ez a kifejezés arra utal, hogy a városi környezetet hozzáigazítják a koronavírus-járvány körülményeihez. További terv, hogy a kávézóknak és a vendéglőknek megengedik, hogy a korábbinál nagyobb közterületet foglaljanak el nyílt felszolgálóhelyeikhez, illetve hogy lezárják az iskolák környékén lévő utcákat, amivel a gyerekeket hozó és vivő autókat elterelik a környékükről. A polgármester, aki régi pártolója a biciklizésnek meg akarja akadályozni, hogy a tömegtől félő emberek, akik munkába, iskolába indulnak, a közösségi közlekedés helyett autóba üljenek.

Ezért Párizs és a francia kormány összesen 20 millió eurót akar költeni a bringázás bátorítására, amiből 50 kilométer ideiglenes bicikliutat építenek a legfontosabb közlekedési útvonalak mentén. Az öreg bicajok felújításához darabonként 50 euróval járulhatnak hozzá és ingyenes tréninget fognak kínálni azoknak, akik félnek kétkerekű járműre ülni. A válság előtt Párizs az utazók 20 százalékáról 40 százalékára akarta emelni a biciklizők arányát - bíznak benne, hogy a járvány pozitív mellékhatásaként könnyebben érhetik el ezt a célt.

Más az ázsiai és az európai válasz

Európában más városok is hasonló terveket dédelgetnek. Milánóban 35 kilométernyi új bicikliút épül, Brüsszelben 40 kilométer. A tömegközlekedés tehermentesítése érdekében arra kérik a munkaadókat, hogy minél több home office-lehetőséget biztosítsanak alkalmazottaiknak. Párizsban vonalakat és köröket festettek fel a megállókban, hogy jelezzék, hol kellene állniuk az utazóknak, hogy kellő távolságban legyenek egymástól. A közlekedési vállalatokat viszonyt aggasztja, hogy az utazók számának csökkenése miatt anyagi gondjaik támadhatnak. Szerintük elég a maszk viselésének kötelezővé tétele.

Ezt a logikát követik sok ázsiai országban, ahol nem követelik meg a szociális távolságtartást, csak a maszkviselést. Ebben segít, hogy ott sokkal megszokottabb a maszk hordása, mint Európában. Az öreg kontinensen egyébként Franciaország mellett Olaszországban írták elő a maszk viselését a tömegközlekedési járműveken, Spanyolországban pedig a kormány erősen ajánlja ezt az embereknek. Németországban régiónként eltérőek a szabályok, Berlinben kötelezővé tették a maszk hordását a közösségi közlekedésben.

A budapesti példa
A fővárosi önkormányzat előterjesztése egy közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási tervben javasolja az egyedi utcakijelölések helyett a teljes városra érvényes, csökkentett sebességű zónák kijelölésének felülvizsgálatát 2021-től. A javaslat szerint meg kell vizsgálni a lakott területen belül, egyes útszakaszokon jelenleg megengedett 70 km/óra sebességhatár 50 km/órás szintre csökkentését. Úgy látják: a fő-, és gyűjtőút-hálózati szerepkört betöltő útvonalak esetében általánosan az 50 km/óra, a mellékúthálózat esetében a 30 km/óra, a lakópihenő övezetekben 20 km/óra maximális sebesség alkalmazásával csökkenthető a közúti balesetek gyakorisága és kimenetelük súlyossága.
A javaslat várhatóan még társadalmi vitára kerül. Karácsony Gergely nemrég igyekezett nyugtatni a kedélyeket, szerinte nincs arról szó, hogy a városban mindenhol, minden egyes útszakaszon csökkentenék majd a megengedett sebességet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MLB2019, 2020.05.10 10:11

@vanrob: Nagyon jó, hogy ez nem maradt benned. Pont idevág. :)
Most azzal mosdatod a gerikét, hogy a kormány is kitalált valami baromságot?
Ennek tükrében már teljesen jó és megfontolt döntés volt a sebességkorlátozás gondolata. :DDD

..remélem érzed milyen hülye vagy.. Persze csak a tipikus libsi szavazó szellemi színvonalát hoztad ezzel az épületes kommenttel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

vanrob, 2020.05.10 09:42

@MLB2019: picit off: 30000 kórházi ágyat kell felszabadítani. A kormány átgondolatlanul és mindenféle elemzés nélkül bedobott egy számot. Nyugi, ha agyatlanul menni kell előre, abban a fidesz mindenkinél jobban teljesít.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

vanrob, 2020.05.10 09:40

@Ballada: kiket nevezel agyatlannak? Ahol élek, fideszes városvezetés van, egy korrekt jobbos polgármesterrel. De van mögötte egy hozzá nem értő szervilis pártkatona, aki a pártirodától kapott ukászokra ostobábbnál ostobább döntéseket hoz. Ezáltal a városban érthetetlen és agyament módon elszaporodtak a körforgalmak. Telebaszták a várost kerékpárutakkal, amiken nem közlekednek kerékpárosok. Elvették az autóktól a sávokat, így ugyanannyi autó kevesebb sávon, tovább és nagyobb dugót okoz.
Szóval én őket nevezem agyatlannak, kézivezérelt droidnak....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.05.09 13:48

@LenovoR61: "mindenűt"

Látom, a 3 elemit neked se sikerült kijárnod, Móricka.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2019, 2020.05.09 12:51

@LenovoR61: "geri már megint hazudik dehogynem akarta mindenűt csokkenteni a sebességet..."
Átgondolatlanul, elemzések nélkül bedobott egy baromságot, hogy addig is tereljen a kínosabbnál kínosabb idétlenkedéseiről. Aztán amikor látta, h ez is öngól, megint kezdett magyarázkodni, hogy nem is így gondolta, meg nem is úgy... :DDD
Meg az a szánalmas picsogás az elvtársi tévéjében, h az apukája nem jött haza egy baleset miatt, bezzeg ha csak 30-al lehetne közlekedni...
Még jó, h a faterja nem kajálás közben fulladt meg, mert akkor enni sem merne ez az idióta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html