Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év kezdete óta az ukrán állampolgárok száma, akiknek érvényes engedélyük van az állandó lengyelországi tartózkodásra, 12 százalékkal nőtt, és meghaladta a 200 ezret - jelentette az országban élő külföldiekkel foglalkozó hivatal (Urzad do Spraw Cudzoziemcówa) a Forbes lengyelországi kiadásának tudósítása szerint. Főleg fiatalok jönnek, akik a legszívesebben a mazowszei területen telepszenek le.

Ezek az adatok a vízum nélkül vagy akár vízummal, de ideiglenesen Lengyelországban tartózkodó személyeket nem érintik. A növekedést jelzi, hogy tavaly még csak 170 ezren voltak az állandó tartózkodási engedéllyel Lengyelországban élő ukránok. Az alapszintű engedély egyébként maximum három évig érvényes, és 158 ezer ukrán polgár rendelkezik vele. Több mint 42 ezernek állandó vagy hosszabb távú engedélye van.

A vendégek 57 százaléka 20-39 év közötti fiatal, 30 százalékuk 40-59 év közötti, 11 százalékuk 20 év alatti. A 115 ezer férfival szemben a 86 ezer nő áll. Az ukrán állampolgárok adják az érvényes engedéllyel Lengyelországban tartózkodó külföldiek 50 százalékát