Tovább nő a bevándorlás Lengyelországban

Tovább nő a Lengyelországban élő ukrán vendégmunkások és bevándorlók száma, ők adják az országban hosszabb időt eltöltő külföldiek felét.
Barabás Júlia, 2019. július 21. vasárnap, 10:34
Fotó: Getty Images

Az év kezdete óta az ukrán állampolgárok száma, akiknek érvényes engedélyük van az állandó lengyelországi tartózkodásra, 12 százalékkal nőtt, és meghaladta a 200 ezret - jelentette az országban élő külföldiekkel foglalkozó hivatal (Urzad do Spraw Cudzoziemcówa) a Forbes lengyelországi kiadásának tudósítása szerint. Főleg fiatalok jönnek, akik a legszívesebben a mazowszei területen telepszenek le.

Ezek az adatok a vízum nélkül vagy akár vízummal, de ideiglenesen Lengyelországban tartózkodó személyeket nem érintik. A növekedést jelzi, hogy tavaly még csak 170 ezren voltak az állandó tartózkodási engedéllyel Lengyelországban élő ukránok. Az alapszintű engedély egyébként maximum három évig érvényes, és 158 ezer ukrán polgár rendelkezik vele. Több mint 42 ezernek állandó vagy hosszabb távú engedélye van.

A vendégek 57 százaléka 20-39 év közötti fiatal, 30 százalékuk 40-59 év közötti, 11 százalékuk 20 év alatti. A 115 ezer férfival szemben a 86 ezer nő áll. Az ukrán állampolgárok adják az érvényes engedéllyel Lengyelországban tartózkodó külföldiek 50 százalékát

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2019.07.21 10:51

Eszembe jut Buda 1541-es török elfoglalása:
addig szivárognak befelé, amíg egyszer csak megalakul Ukrajna II. Úgyis annyira csípik egymást, oroszellenes elvi alapon.
Persze, ez nem komoly jövendölés!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html