Tovább esett az európai építőipar

Az egy évvel korábbihoz képest 8,8 százalékkal esett vissza az építőipar teljesítménye az eurózónában, májushoz képest azonban lassult a havi szintű visszaesés.
Leszák Tamás, 2009. augusztus 19. szerda, 11:36

Az európai építőipar teljesítménye második egymást követő hónapban esett vissza júniusban: az eurózónában 1,1 százalékkal csökkent májushoz képest, akkor a csökkenés 2 százalék volt havi szinten. Az egy évvel korábbihoz képest a zuhanás 8,8 százalék - írja a Bloomberg. Stefan Bielmeier, a Deutsche Bank vezető elemzője szerint minimális fellendülésre lehet csak számítani az év további részében az építőipar tekintetében, és a minimális javulást is csak a kormányzati ösztönzők teszik majd lehetővé.

Spanyolországban havi szinten 0,2, az egy évvel korábbihoz képest 12,6 százalékot csökkent az ágazat teljesítménye. Franciaországban havi szinten 0,2, éves viszonylatban 4,6 százalék a zsugorodás. A legjobb adatot Németország produkálta, itt az előző hónaphoz képest 1,4, míg az előző év azonos időszakához mérve 1,2 százalékkal esett vissza az építőipar júniusban.

HOZZÁSZÓLÁSOK