Tovább folynak a harcok Ukrajnában

Minden eddiginél hevesebb harcok zajlanak az ukrán katonák által védett debalcevei beékelődés elfoglalásáért - jelentették pénteken ukrán források.
MTI-Eco, 2015. február 13. péntek, 13:32
Fotó: MTI/EPA

Szemen Szemencsenko, a Donbasz ukrán önkéntes alakulat parancsnoka Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a szakadár erők egy újabb csapatösszevonása után "ismét orosz kézre került Lohvinove" település, amely Debalceve és a tőle északnyugatra fekvő Artemivszket összekötő autóúton mentén található.

Az UNIAN hírügynökség szerint Szemencsenko ugyanakkor leszögezte, hogy bár ezzel elzárták utánpótlásiút vonalát, megnehezítve a sebesültek elszállítását is, de továbbra sincsenek gyűrűbe zárva, mivel számos, a környező települések közötti út szabad még előttük.

Jurij Butuszov újságíró szintén Facebook-oldalán azt írta, hogy a szakadárok oldaláról tüzérségi és aknavető össztüzet zúdítanak a Debalcevét védő ukrán katonák állásaira. "A tüzérség támogatásával orosz csapatok rohamozzák az állásainkat, és megpróbálják áttörni a védelmi vonalunkat" - írta Butuszov.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jedddike, 2015.02.13 16:06

autonómiát !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...erdélynek is !!!!!!!kárpátaljának is !!!!!!!4
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html