Tovább folytatódik a nyudíjcsata

Romániában tovább folytatódik az állami szervezetek közti szóváltás a nyugdíjak ügyéről. Már az is felmerült, hogy a költségvetésnek gondjai adódhatnak a járandóságok kifizetésével.
Barabás Júlia, 2018. május 25. péntek, 06:40
Fotó: Reuters

Van pénz a bérekre és nyugdíjakra - közölte Viorica Dancila kormányfő a Maszol tudósítása szerint. A miniszterelnök Klaus Johannis kedd esti sajtónyilatkozatára reagált. Az államfő felszólította a kormányt, közölje világosan, milyen tervei vannak a nyugdíjrendszer második pillérével, a kötelező magánnyugdíjalappal, illetve hogy van-e elegendő pénz az államkasszában az idei bérek és nyugdíjak kifizetésére.

Nincs semmilyen probléma, és tényleg nem szeretném, ha aggodalmat keltenénk a nyugdíjasok körében, hogy nem tudjuk kifizetni a nyugdíjakat vagy a fizetéseket. Van pénz a bérekre és nyugdíjakra. Az elnök úr mondhatja, ez az ő véleménye, de én az igazságot mondom  - nyilatkozta a kormányfő.

Szerinte az uniós alapok lehívásával sincs baj. Míg 2016-ban nulla százalékos volt az uniós alapok lehívási rátája, jelenleg 16 százalékon áll. Olyan országok vannak Románia mögött mint Németország és Olaszország.

A fotó forrása: Reuters

HOZZÁSZÓLÁSOK