London különbséget akar tenni a brit EU-tagság megszűnése előtt, illetve a kilépés után tervezett átmeneti időszakban Nagy-Britanniába érkező EU-állampolgárok letelepedési jogosultságai között.

A brit kormány tervei szerint az unióban maradó országok állampolgárai, akik a Brexit utáni átmeneti időszakban érkeznek, szintén munkát vállalhatnak Nagy-Britanniában, de nekik már regisztrációs kötelezettségük lesz, annak érdekében, hogy bizonyítsák a hatóságoknak nagy-britanniai jelenlétüket - nyilatkozta a belügyminiszter, Amber Rudd a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának.

Theresa May miniszterelnök szándéka az, hogy a kilépés utáni átmeneti időszakban érkező EU-állampolgárok letelepedési jogosultságai különbözzenek azokétól, akik a Brexit időpontjában már Nagy-Britanniában élnek - tette hozzá Rudd.

Továbbra is nagyon nehezen megy az egyeztetés a brexitről, a brit kormánynak még mindig nincs valódi koncepciója a kilépési procedúráról. Legutóbb Theresa May brit miniszterelnök arról beszélt, hogy az Európai Unióval tervezett szabadkereskedelmi egyezménynek nem szabad kizárnia, hogy Nagy-Britannia hasonló kereskedelmi megállapodásokat köthessen a világ többi részével.

A fotó forrása: Shutterstock.