Tovább küszködik Portugália a hiánycsökkenéssel

Az adók helyett a kiadások csökkentésére helyezi a hangsúlyt a portugál kormány annak érdekében, hogy idén 5,5 százalékra szorítsa le a költségvetés deficitjét - jelentette be csütörtökön a kormányszóvivő.
MTI-Eco, 2013. május 30. csütörtök, 22:47

Luis Marques Guedes közölte, hogy minden minisztérium számára kiadási plafont állapítanak meg, és heti 35 óráról 40 órára növelik a munkaidőt a közületi szektorban, hogy csökkentsék a túlóradíjakat. A javaslatok a napokban kerülnek a parlament elé.

A portugál alkotmánybíróság áprilisban több adót, köztük a munkanélküli segélyre kivetett adót, alkotmányellenesnek minősített, ezért a kormánynak más eszközökkel kell megtakarítania mintegy 1,3 milliárd eurót.

A 78 milliárd eurós nemzetközi mentőcsomag fejében Portugália súlyos megszorító intézkedésekre kötelezte magát az államháztartás deficitjének lefaragása érdekében. Ez azonban mély recessziót idézett elő, és a munkanélküliség közeledik a 18 százalékhoz. A hazai össztermék tavaly 3 százalékkal csökkent és a központi bank prognózisa szerint az idén további 1,9 százalékkal zsugorodik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Vote, 2013.05.31 02:28

"Az adók helyett a kiadások csökkentésére helyezi a hangsúlyt a portugál kormány annak érdekében, hogy idén 5,5 százalékra szorítsa le a költségvetés deficitjét - "

És at a szomoró, hogy ezt sem fogják tudni elérni... Hol van még a 3...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html