BUX
38240

Tovább lassult a világgazdasági növekedés

Tovább lassult a gazdasági növekedés a fejlett országokban a második negyedévben az elsőhöz képest. Magyarországon stagnált a gazdaság a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) hétfőn publikált adatai szerint.

MTI-Eco, 2011. augusztus 22. hétfő, 15:31

A 34 tagországban átlagosan mindössze 0,2 százalékkal gyarapodott a hazai össztermék (GDP) április-június között az első negyedévi 0,3 százalékos növekedést követően. Ezzel sorban már a negyedik negyedévben lassult a növekedés az OECD-országokban.

A jelentés szerint elsősorban az Európai Unió és az euróövezet gazdaságának lassulása a felelős a gyenge teljesítményért, miután az eurót használó 17 országban mindössze 0,2 százalékkal bővült a GDP a második negyedévben az elsőhöz képest.

Éves bázison 1,6 százalékos volt a növekedés az OCED országokban április-június között, az első negyedévben még átlagosan 2,4 százalékos GDP-bővülést tudtak felmutatni. A legnagyobb növekedés Németországban volt, 2,7 százalék, Japánban viszont majdnem egy százalékkal zsugorodott a gazdaság.