Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Belgiumban a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt hétfőtől egy hónapra bezárnak a vendéglátó egységek és éjszaki kijárási tilalom lép életbe. A járványügyi helyzet súlyosbodása várható a következő napokban és hetekben, az újabb fertőzöttek és a halálesetek száma napról napra növekszik. A miniszterelnök minden lakost önfegyelemre, valamint a higiéniai és a társadalmi távolságtartási szabályok betartására szólított fel. A bejelentett intézkedések keretében hétfőtől egy hónapra bezárnak az éttermek is, miután a bárok üzemelését egy hete már felfüggesztette a belga kormány. A hatóságok emellett éjféltől reggel 5-ig tartó kijárási tilalmat rendeltek el. A kültéri alkoholfogyasztás este 8 óráig lesz megengedett.

A brit kormány több millió olyan koronavírus-gyorstesztet vásárolt, amelyek néhány perc alatt eredményt mutatnak. Boris Johnson brit miniszterelnök elmondta, hogy kormánya több százmillió adagnyi koronavírus-oltóanyagot is lekötött, abban a reményben, hogy a vakcinák hatékonynak bizonyulnak. Johnson kijelentette: az elmúlt néhány hétben mindinkább egyértelművé vált, hogy a kifejlesztés alatt álló gyorstesztek között vannak olyanok, amelyek nagyon hatékonyan ki tudják mutatni, hogy valaki fertőzött-e vagy sem, és ez azt jelenti, hogy már a télen lehetségessé válhat emberéletek és munkahelyek megmentése. Hozzátette: a brit kormány máris több milliónyit vásárolt ezekből a szűrőkészletekből, amelyek akár 15 perc alatt eredményt mutathatnak.

A koronavírus-járvány okozta fertőzések számának drámai emelkedése miatt nem tartják meg az Európai Unió és Kína részvételével a november közepére, Berlinben tervezett csúcstalálkozót - jelentette be Angela Merkel német kancellár. A Kínával tervezett csúcstalálkozót, amelyre a tervek szerint Hszi Csin-ping kínai elnök online jelentkezett volna be, eredetileg szeptember folyamán tervezték Lipcsében, de a koronavírus-járvány miatt későbbi időpontra, november 16-ra halasztották. Helyszínéül Berlint jelölték meg.

Az európai reptereken egységes járványügyi ellenőrzéseket szorgalmaz a madridi tartományi elnök. "A minden európai állampolgár számára szükséges közegészségügyi feltételek biztosítása céljából fontos, hogy minden, de legalábbis a nemzetközi repülőtereken egyforma protokollokat alkalmazzanak a járvány terjedésének megelőzése érdekében" - hangsúlyozta Isabel Díaz Ayuso. A madridi nemzetközi repülőtér júliusi újranyitása után kezdett növekedni az esetszám a térségben, és szeptemberben elérte csúcsát. Az autonóm helyi kormány egészségügyi tárcájának becslése szerint május óta több mint hétszázan léphettek be fertőzötten az országba ezen a reptéren, PCR-teszttel 159-et behurcolt esetet azonosítottak. A tartományi kormány többször kérte a fővárosban található Barajas nemzetközi repülőtéren a beutazók ellenőrzésének szigorítását a spanyol központi kormánytól, amely azonban elenyészőnek tartja a légi úton behurcolt esetszámot.