Továbbra is a román autósok járnak jól

Romániában tovább dübörög a roncsautóprogram, amelyben lehasznált verdáikat cserélhetik újra az autósok. A válság ellenére van pénze a bukaresti kormánynak a folytatásra.
Barabás Júlia, 2020. október 1. csütörtök, 06:21
Fotó: Napi.hu

Meghosszabbították október 30-áig azt a határidőt, ameddig a jogi személyek benyújthatják igényléseiket a Roncsautó és a Roncsautó Plusz programban - vette át a Környezetvédelmi Alap (AFM) közleményét a Maszol. Jogi személyek esetében július 24-étől mindkét program keretében kizárólag elektronikus úton fogadják a jelentkezéseket.

A hazai gépkocsipark felújítását célzó roncsautóprogram klasszikus változata március 17-én indult, az eddigi legnagyobb összegű, 405 millió lejes költségvetéssel. A március 25-étől meghirdetett Roncsautó Plusz program keretében százszázalékosan elektromos vagy hibrid meghajtású járművek beszerzését támogatja az AFM.

A program történetében először elektromos motorkerékpárt is lehet vásárolni. A roncsautóprogram több évvel ezelőtti útnak indítása óta legalább 600 ezer régi járművet vontak ki a forgalomból és mintegy 550 ezer új autót vásároltak a kedvezményezettek.

HOZZÁSZÓLÁSOK