Továbbra is növekedik az amerikai lakosság fogyasztása

Az amerikai lakossági kiadások áprilisi erősödése a márciusban mért 0,4 százalék után 0,5 százalékot ért el, alulmúlva a korábban várt 0,7 százalékos bővülést, míg a személyi jövedelmek az előző havi emelkedés üteméhez képest egy százalékponttal lassabban, 0,3 százalékkal növekedtek - áll az amerikai kormányzat által kedden kiadott legfrissebb makrogazdasági elemzésben.
Almási Gábor, 2002. május 28. kedd, 15:43

Az amerikai kereskedelmi minisztérium jelentése szerint a lakossági költekezés - ötödik hónapja tartó folyamatos emelkedéssel - áprilisban 0,5 százalékkal bővült, amely 7,32 billió dollárt tett ki e hónapban. A személyi jövedelmek a 0,3 százalékos elemzői várakozásoknak megfelelően növekedtek áprilisban.
A tartós fogyasztási cikkek beszerzésének szintje a márciusi 0,2 százalékos csökkenést követően 1,4 százalékkal ugrott meg. A most publikált eredmény némileg elmarad az elemzők által korábban prognosztizált 0,7 százalékos mértéktől, ugyanakkor továbbra is bebizonyosodni látszanak azok a vélemények, melyek szerint a fogyasztás az USA gazdasági fellendülésének motorja marad.

HOZZÁSZÓLÁSOK