Trump úgy dícsérte az USA környezetvédelmi politikáját, mintha nem az egyik legszennyezőbb ország lennének

Kormányzata környezetvédelmi politikáját dicsérte Donald Trump amerikai elnök a környezetvédelmi hivatal (EPA) elnökével, szakembereivel és aktivistákkal tartott tanácskozáson a Fehér Házban hétfőn délután - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. július 9. kedd, 07:57
Fotó: Getty Images

Trump kifejtette: lehetségesnek tartja, hogy az Egyesült Államok vezesse a környezetszennyezés elleni harcot a világban és egyúttal előmozdítsa, segítse a fosszilis fűtőanyagok alkalmazását.

Hangsúlyozta: az Egyesült Államok az első helyen áll a világban a tiszta ivóvíz biztosításában, és úgy csökkentette a levegő szennyezését és fogta vissza a káros anyagok kibocsátását, hogy közben erősítette az ipari tevékenységet és csökkentette a túlburjánzó szabályozást. "Az erős gazdaság életfontosságú az egészséges környezet fenntartásához" - fogalmazott.

A tanácskozáson jelen volt Rick Perry energetikai és David Bernhardt belügyminiszter is. Az amerikai kormányzatban a belügyminisztérium nem a hagyományos belügyi feladatokat látja el, hanem a területrendezést, a környezet-, és a természetvédelmet felügyeli.

Elemzők emlékeztetnek arra, hogy Donald Trump több mint egy tucatnyi szabályozást törölt el és általában véve is lazított a szigorú környezetvédelmi előírásokon, lehetővé tett ingatlanfejlesztéseket természetvédelmi területeken, és nem utolsó sorban bejelentette az Egyesült Államok kivonulását a párizsi klímavédelmi egyezményből. Az USA évtizedek óta az egyik legnagyobb környezetszennyező.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.07.09 08:22

"... lehetővé tett ingatlanfejlesztéseket természetvédelmi területeken .. " És Európa mit csinál? Az elburjánzó szélerőművek miatt irdatlan erdőterületeket taroltak le megsemmisítve ezzel az erdei állatok élettereit, a szélturbinák rengeteg madár pusztulását okozzák, és tönkretették a vidéki tájképeket.

"... bejelentette az Egyesült Államok kivonulását a párizsi klímavédelmi egyezményből ... " ezen nem is csodálkozom, mert ez nem más mint egy gigantikus átverés, a zöldfasiszta maffia műve.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html